5 moduri de a scăpa de riduri

Există mulți factori care afectează îmbătrânirea prematură a pielii și apariția ridurilor. Dieta necorespunzătoare, creșterea nivelului de stres, expunerea la radiații UV a pielii și o calitate slabă a somnului. Toate acestea determină ca primele semne ale îmbătrânirii să apară mult mai repede decât indică vârsta biologică. Chiar și în cazul persoanelor mature, puteți contracara apariția unor noi riduri și să le adânciți pe cele existente, iar Botox nu este menționat aici. Deci, care sunt cele 5 moduri de a scăpa de riduri?

În primul rând, aveți grijă de piele din interior

Contents

Înainte de a vă deplasa la un arsenal mai clar pentru ridurile existente, asigurați-vă că nu apar altele noi. Nu uitați să curățați sebumul și pielea în fiecare zi, deoarece acestea sunt un aliat pentru radicalii liberi care accelerează îmbătrânirea pielii, precum și aspectul ridurilor. Utilizați, de asemenea, o dietă echilibrată, bogată în legume verzi și roșii, bogată în vitamina E și antioxidanți, care sunt un aliat în lupta împotriva ridurilor. Sursa de piele tânără și sănătoasă se mănâncă în dieta zilnică, printre altele roșii, morcovi, spanac, patrunjel, nuci și semințe de floarea-soarelui. De asemenea, nu puteți uita de irigare adecvată. Consumul de apă adecvată asigură menținerea unei bune gestionări a apei și lipidelor a pielii, care reprezintă o barieră de protecție și afectează flexibilitatea adecvată.

Utilizați cremă de zi și de noapte nutritivă

Aplicarea unei creme hidratante, lângă umiditatea corespunzătoare din interior, poate fi, de asemenea, o armă adecvată în lupta împotriva ridurilor. Dacă ați văzut deja primele semne de îmbătrânire, alegeți creme care nu numai că sunt hidratante, ci și netezesc și întăresc pielea. Ridicarea cremelor este adesea compusă din acid hialuronic, dar și alte ingrediente valoroase. O modalitate bună de întârziere a procesului de îmbătrânire este utilizarea de creme naturale care conțin uleiuri vegetale valoroase, care afectează întârzierea proceselor de îmbătrânire și pătrund prin straturile hidrolipidale ale pielii. Acestea includ, printre altele, ulei de argan sau jojoba. Adesea, cremele naturale conțin, de asemenea, zahăr din xilitol-mesteacăn, care protejează împotriva radicalilor liberi. Desigur, cremele anti-rid pot conține și retinol, care, totuși, nu este potrivit pentru orice piele, deoarece poate provoca iritații. Pentru a evita efectele neplăcute, trebuie să aplicați mai întâi o cremă hidratantă.

Protecție UV

Ridurile sunt, de asemenea, afectate de radiațiile UV, astfel încât, pentru a nu accelera formarea lor, trebuie să se utilizeze în mod necesar creme sau grunduri cu un filtru UV. În timpul iernii puteți să vă permiteți un filtru de 15 SPF, în timp ce vara trebuie să fie cel puțin 25 de SPF. Nu puteți uita de purtarea de ochelari de soare, deoarece scindarea conduce la formarea picioarelor cioară.

Fototerapia și Botox – cum să scapi de riduri

O modalitate eficientă de combatere a ridurilor poate fi terapia cu lumină folosită în saloanele de înfrumusețare. Actinoterapia stimulează celulele să producă colagen, ceea ce afectează diminuarea semnificativă a ridurilor și întărirea pielii. Este o alternativă la Botox cunoscută și adesea folosită de femeile de vârstă matură. Injecțiile de toxină botulinică în doze sigure sunt bineînțeles foarte eficiente. Cu toate acestea, ar trebui să alegeți un cabinet de medicină estetic dovedit, precum și un medic care are sute de tratamente în spatele. Foarte slab, poate paraliza o parte din mușchii faciali.

Aplicarea măștilor

Mulți oameni în lupta împotriva ridurilor folosesc măști auto-pregătite, de exemplu, din iaurt și castraveți, din banane, ulei sau orez. Este dificil să le evalueze eficacitatea, dar cu siguranță ingrediente naturale compuse în mod corespunzător pot, de asemenea, hrăni și hidratează în mod corespunzător pielea.

Luptele cu riduri ar trebui să fie cuprinzătoare din interior și din exterior. Numai această acțiune vă poate permite să vă bucurați de aspectul mai tanos al pielii. Prin urmare, merită să folosim metode dovedite și confirmate pentru a elimina semnele de îmbătrânire.