Exercitii pentru varice varice

Varicele sunt una dintre cele mai frecvente boli suferite de persoanele de peste patruzeci de ani. Înclinația spre formarea lor este, din păcate, genetică, deși profilaxia adecvată și stilul de viață pot să nu permită apariția acestora. Cum sa preveniti venele varicoase si cand apar – cum sa indepartati venele varicoase – acestea sunt cele mai importante probleme legate de aceasta conditie.

Formarea de vene varicoase

Contents

Varile varice sunt formate ca urmare a condițiilor genetice, dar și un mod de viață puțin activ, ceea ce duce la probleme cu supapele. Ei nu pompează sânge în vene în mod corespunzător. Creșterea tensiunii arteriale determină o forță crescândă pe pereții venelor din picioarele care se extind. Ei nu se mai întorc în forma lor originală și sunt vizibili prin pielea subțire, tensionată ca niște linii întunecate.

Tipuri de vene varicoase

Varicile descrise mai sus sunt așa-numitele vene varicoase primare care apar cu supape de ventilare eficiente datorită stagnării. Factorii care le pot declanșa sunt sarcina, constipația, ridicarea greutății sau munca care necesită multe ore de repaus.

Pe de altă parte, venele varicoase sunt cauzate de o ocluzie a venei profunde, care crește fluxul de sânge în venele superficiale. Ele sunt rezultatul unei istorii a trombozei, deteriorarea supapelor venelor adânci sau înjunghierea.

Simptomele care preced boala varicoasa

Adesea, neglijăm primele simptome ale venelor varicoase, în timp ce se află în așa-numitele În perioada de pre-weevil, care se manifestă în sentimentul picioarelor obosite și grele care se umflă în jurul gleznelor, le puteți contracara schimbând obiceiurile. Venele venoase apar pe picioare, iar durerea severă la nivelul picioarelor este determinată de claudicația venoasă. Pielea de deasupra gleznelor este foarte tare, iar rănile care sunt greu de vindecat pot apărea pe picioarele inferioare.

Profilaxie profilactică

Atunci când efectuați o profesie în care se află un lot sau ședința și știți despre apariția venei varicoase în familia dvs., merită să aveți grijă de un stil de viață adecvat care împiedică dezvoltarea sa:

  • schimbări frecvente de poziție în timpul muncii;
  • scăderea excesului de greutate;
  • demisia de la șosete strânse, genunchiuri sau ciorapi cu șnururi strânse;
  • mersul în pantofi confortabili, fără tocuri înalte;
  • utilizarea unei diete bogate în fibre și vitamina C;
  • reducerea sau renunțarea la fumat și consumul de alcool.

Tratamentul venei varicoase

În funcție de diagnostic și de tipul de varice, metoda de tratare a unei boli poate fi conservatoare, inclusiv odihnă frecvent cu picioarele în sus și uzura turnichete speciale, iar medicamentele farmacologice sunt luate atunci când vasul de etanșare.

Metodele operaționale de eliminare a venelor varicoase includ:

  • îndepărtarea – metoda Babcock, în timpul căreia se îndepărtează venă principală și ramurile care o părăsesc – dezavantajul său este cicatricile formate după numeroase incizii;
  • minifococtomia – metoda lui Miller și Varady – care implică îndepărtarea trunchiului venoase cu secțiuni mici;
  • cryostripping – Metoda La Piverte’a constă în introducerea în venele de la vârful sondei protoxidului de azot frigorific trait de ceea ce se lipeste de ea și puțin câte puțin este scos;
  • scleroterapia – o metodă non-chirurgicală de tratare a venelor varicoase prin injectarea în vena a agentului care cauzează zidurile lor de a fuziona.

Metoda non-invazivă și nedureroasă de eliminare a venelor varicoase EVLT este din ce în ce mai frecvent aleasă de pacienți în ultimii ani.