Snoring – cauze, tratament

Sforăitul este ceva care mulți oameni nu se asociază cu o boală sau cu probleme grave de sănătate, sau mai degrabă doar cu probleme de dormit – atât pentru persoana care snoreste, cât și pentru mediul înconjurător. Se recunoaște că 10% din populație snorestează, dintre care 80% sunt bărbați. Potrivit medicilor, cei mai mulți oameni care sforăie fac acest lucru într-un așa-numit mod fiziologic și nu dăunează sănătății. O problemă serioasă, totuși, poate fi pentru persoanele care stau într-o cameră cu o persoană de sforăit, deoarece se estimează că volumul sunetului care iese din gura unei persoane care sforăiește atinge chiar și 90 de decibeli.

Care sunt cauzele sforăitului?

Contents

Deși mulți oameni se luptă cu această boală, puțini oameni se întreabă ce este cauza. Cu toate acestea, aceasta nu este considerată a fi o boală, ci numai datorită fluxului impedimentat de aer prin gât. Cu toate acestea, există situații în care sforăitul devine patologic și are un impact negativ asupra sănătății – vorbim despre apariția așa-numitei apnee și, prin urmare, lipsa fluxului de aer prin laringel. O astfel de afecțiune apare adesea la persoanele care au o curbă a septului nazal, un palat moale alungit sau amigdalele mărită, precum și diferite alte anomalii asociate cu construcția căilor respiratorii. Este demn de remarcat faptul că, cu această condiție mai luptă de multe ori oameni care sunt obezi, supraponderali sau suferă, de exemplu, hipertensivi femeile aflate la menopauza, si, de asemenea, cei care consumă cantități substanțiale de alcool mai devreme.

Care sunt modalitățile eficiente atunci când vine vorba de tratamentul sforăitului?

În acest caz, atunci când nu există niciun motiv specific pentru sforăit, pot fi eficiente modalități simple, cum ar fi pierderea câtorva kilograme sau pur și simplu evitarea consumului de alcool semnificativ, mai ales chiar înainte de culcare. Un fapt interesant este faptul că un efect similar atunci când vine vorba de sforăit somnifere provoca, de asemenea, efecte similare cu factorii menționați anterior au țigări – și așa ar trebui să fie eliminate pentru a asigura un somn sanatos si odihnitor atat tine si cei din mediul înconjurător. Interesant, un impact foarte mare asupra dacă cineva este sforăitul afectează, de asemenea, poziția în care a fost adormit, în cazul în care cineva este de dormit pe spatele lor sunt mai susceptibile de a sforai, și elemente, cum ar fi partea sau stomac pentru a ajuta la minimizarea apariției acestor simptome neplăcute . Este, de asemenea, important să subliniem că trebuie tratați întotdeauna chiar și răcelile și alte inflamații ale căilor respiratorii până la capăt, ceea ce dă impresia că nu este periculos. În cazul femeilor, se intampla ca Sforăitul apare dupa menopauza, astfel incat tratamentul trebuie să fie puse în aplicare aici, sub formă de terapie de substituție hormonală și suplimentarea de progesteron, care stimulează mușchii gâtului. În cazul în care sforăitul este cauzat de construcția necorespunzătoare a căilor respiratorii, incluzând, de exemplu, diverticularea septului – atunci o procedură chirurgicală care elimină o astfel de problemă este o soluție eficientă.

Dacă cineva sforăie cu siguranță, ar trebui să se îngropa pe ceea ce, în cazul său, aceasta poate provoca, este, prin urmare, singur, sau cu ajutorul unui specialist pentru a găsi cauza și eliminarea acesteia, din moment ce această viață poate deveni mai ușoară și mai plăcută, atât pentru persoana, care se luptă cu ea, precum și cu mediul.