Tot ce trebuie să știți despre psoriazis

Psoriazisul este o boală care, dacă este deja în cineva pentru a descoperi, astfel încât să puteți continua numai într-adevăr, în acest fel, că simptomele sunt atenuate, reduse la minimum – în multe cazuri fiind complet invizibile. În societate, din păcate, există o credință greșită că este o boală infecțioasă. Cu toate acestea, acest lucru trebuie respins, este o boală care nu poate fi infectată. În ceea ce privește motivele apariției acestei boli, ele nu au fost identificate și confirmate în mod clar până în prezent.

De unde vine psoriazisul? Care sunt cauzele sale?

Contents

În prezent, există multe teorii care declară care este cauza acestei boli, dar până acum niciuna dintre ele nu a fost încă confirmată științific și nu a găsit confirmare în studiile clinice. O teorie este că este o boală autoimună – o boală în care organismul începe să atace propriile țesuturi ale organismului din motive necunoscute și neclare. O teorie la fel de populară este că psoriazisul este o tulburare familială care este transmisă de la părinți la urmașii lor.

Care sunt simptomele psoriazisului?

Această boală se manifestă de obicei între vârsta de zece și patruzeci de ani. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că nu poate fi diagnosticată la persoanele mai în vârstă sau mai tinere. Primele simptome ale acestei boli este bulgări roșu-brun de diferite forme, care ies în evidență pe fundalul pielii mult mai sănătoase, și care sunt situate în mare parte pe genunchi, coate, sau în regiunea sacrală, fese, mâinilor sau picioarelor. O astfel de suprafață, pe care sunt schimbări, este acoperită cu o scală argintie, care se acumulează. Acest lucru se datorează faptului că focarele bolii sunt excitat. Aceste schimbări, din păcate, au crescut în timp. Mai mult, psoriazisul se manifestă și pe unghii – mici, dificil de observat găurile în plăcuță apar pe ele. Unghiile afectate de această afecțiune sunt fragile, îngălbenite și stratificate.

Care este tratamentul psoriazisului?

În acest caz, se folosește în principal tratament extern, utilizarea medicamentelor orale se aplică numai atunci când utilizarea acestora nu aduce rezultatele dorite. La începutul tratamentului farmacologic trebuie – cu medicamente obține cântare pentru a aplica formulări keratolitice cu acid salicilic în compoziție. Pentru a curăța pielea înainte de aplicarea unguentului, cum ar fi ditranol și derivați ai vitaminei D sunt, de asemenea, cazuri în care necesitatea de a utiliza medicamente imunosupresoare, care afectează sistemul imunitar. Foarte adesea ca o formă de terapie sau fototerapia sunt utilizate, astfel încât expunerea pielii – să fie nevoie de eficiente aproximativ douăzeci de tratamente, care au loc la o frecvență de 2-3 ori pe saptamana.

Aceasta boala, care, deși nu contagioase pot apărea, de fapt, la toate și la orice vârstă, dar dacă observați primele simptome care ar trebui să le ignore, deoarece detectarea rapidă a bolii și de a pune în aplicare un tratament adecvat face ca simptomele pot fi practic neobservat.